Matze brei
Matze brei er en mælkeret, der er kosher i påsken. Den er hurtig og nem, og børnene elsker den. Serveres med æblesauce og cremefraiche.
Matze brei er en mælkeret, der er kosher i påsken. Den er hurtig og nem, og børnene elsker den. Serveres med æblesauce og cremefraiche.
- 2 hele matzebrød
- 1¼ dl mælk eller vand
- 2 æg, sammenpiskede
- salt
- sort peber fra kværn
- ¼ tsk stødt kanel (kan udelades)
- 30 g smør eller parve margarine
- sukker og stødt kanel, drys
- æblesauce og cremefraiche, tilbehør
- Bræk matzebrødene i små stykker i en stor lav skål. Hæld vand eller mælk over og lad det stå, til brødet er blødt og mælken næsten absorberet, c. 5 min.
- Pisk æggene, salt og peber samt evt. kanel i.
- Smør eller margarine smeltes på en mellemstor pande for jævn varme. Hæld ægge-matzemassen på panden og læg låg på. Steges til undersiden er gyldenbrun, ca. 10 min. Med en paletkniv vendes den forsigtigt og steger 3 min. på den anden side. Serveres i trekanter med et drys sukker og kanel, ledsaget af æblesauce og cremefraiche